Skip to content

Werkwijze

Als je worstelt met schrijven, ligt het voor de hand daar een training in te volgen. Het is echter de vraag of een losse schrijftraining de oplossing is. Volgens schrijfonderzoekers kost het tientallen jaren om schrijven écht onder de knie te krijgen. Het is een kwestie van oefenen, fouten maken, feedback krijgen, nog meer oefenen. Wij bieden meer dan een losse training. We werken samen met jou aan iets wat de deur uit moet. Het mes snijdt zo aan twee kanten: het product knapt ervan op en jij en je team leren al doende beter schrijven.

On the job

We leggen jou en je team eerst het piramideprincipe uit, zodat jullie dat samen met ons kunnen hanteren. Daarna geven we schrijfbegeleiding ‘on the job’. We leren jullie dat het schrijfproces uit drie stappen bestaat: structureren (die piramide maken), uitschrijven en dan pas de puntjes op de -i zetten: redigeren. Elke stap begeleiden we en we evalueren de resultaten. Over wat we per stap precies doen, overleggen we, en alleen al dat versterkt het schrijfproces.

Structuur heeft prioriteit

De eerste stap, structureren, is het belangrijkste. Daar vindt het denkproces plaats: wat is de hoofdboodschap van mijn rapport, hoe kan ik deze onderbouwen? Vooral in deze fase zijn wij graag nauw betrokken. We dagen je uit om een stoere structuur te maken, en we helpen je erbij.

De details van onze inzet verschillen van organisatie tot organisatie. Daarover praten we graag verder.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Back To Top